Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

(Sastavni dio Općih uvjeta poslovanja)

Ova Izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji se nalaze na web mjestu kvadratplus.hr i koji su korištenjem web mjesta prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka KvadratPlus.

KvadratPlus kao pružatelj usluga web mjesta kvadratplus.hr pridržava se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.

Upućuju se kupci web mjesta kvadratplus.hr odnosno korisnici koji primaju administrativne poruke i newslettere (u daljnjem tekstu korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke KvadratPlus prikuplja i kako ih koristi.

Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na e-mail adresu privatnost@kvadratplus.hr.

Upućuju se korisnici da pažljivo pročitaju ovu Izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom web mjesta kvadratplus.hr, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe kvadratplus.hr web mjesta.

Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web mjesto kvadratplus.hr.

Ovu Izjavu o povjerljivosti, KvadratPlus može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na kvadratplus.hr web mjestu. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na web mjestu kvadratplus.hr.

Svaki korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti. Nastavak uporabe ovog web mjesta od strane korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.

KvadratPlus prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti korisnika koji pristupa na kvadratplus.hr web mjesto. Kada se krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na kvadratplus.hr web mjestu, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, KvadratPlus će od korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, puna adresa za slanje računa i adresa nekretnine, e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, OIB i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju.

Pružatelj usluga distribucije robe koji je s KvadratPlus u trajnom ugovornom odnosu, također može od Korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje osobne iskaznice u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od strane Korisnika a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca kataloške prodaje.

Podaci se prikupljaju u elektroničkom obliku i tijekom prikupljanja zaštićeni su SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i KvadratPlus odvija sigurnim protokolom.

Uključivanje u identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka korisnika. Ako korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

KvadratPlus neće dijeliti osobne podatke krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. Podrazumijeva se da je Krajnji korisnik dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka Krajnjeg korisnika:

  • Nastavkom korištenja web mjesta za one aktivnosti za koje nije potrebno stvoriti korisnički račun, ili
  • Elektroničkom potvrdom o prihvatu Općih uvjeta poslovanja odnosno ove Izjave o povjerljivosti tijekom otvaranja korisničkog računa, ili
  • Slanjem zahtjeva za ponudu, ili
  • Uplatom po ponudi za proizvode i usluge za koje je potrebno dobiti ponudu.

Osobne podatke će KvadratPlus koristiti za slanje administrativnih poruka i newslettera te analizu podataka. KvadratPlus može podijeliti osobne podatke krajnjeg korisnika sa:

  1. Suradnicima koji realiziraju dio usluge (primjerice mjeriteljima za izradu snimke postojećeg stanja nekretnine),
  2. Pružateljima usluga distribucije robe te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte,
  3. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Korisnik podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio putem kvadratplus.hr web mjesta a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.

Korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži KvadratPlus. Korisnik može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na adresu iz zaglavlja ovih Uvjeta. U toj e-mail poruci korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti.

Kao preduvjet kupnje proizvoda i usluga na web mjestu kvadratplus.hr, KvadratPlus traži privolu korisnika za slanje administrativnih poruka i opcionalno newslettera. Ukoliko korisnik ne želi primati newsletter, u bilo kojem trenutku može odabrati opciju otkazivanja primanja newslettera slanjem e-mail poruke na email iz zaglavlja ovih Uvjeta ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Zaštitu osobnih podataka KvadratPlus uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako KvadratPlus provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s web mjesta kvadratplus.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

KvadratPlus obavještava krajnje korisnike da se prilikom registracije novog korisnika na web mjesto kvadratplus.hr od novog korisnika traži upis e-mail adrese i željena lozinka. Tom prilikom KvadratPlus dostavlja e-mail poruku o novoj registraciji na e-mail s kojeg je prijava pristigla, kako bi Korisnik aktivirao svoj profil stiskanjem linka u pristigloj e-mail poruci. Uz registraciju postoji i mogućnost neovisne jednostavne prijave za primanje kvadratplus.hr newslettera unosom e-mail adrese na koju se želi primati newsletter. Međutim, vrlo se često događa da već prijavljeni korisnici prijavljuju svoje prijatelje, rođake, poznanike dostavljajući njihovu e-mail adresu (nekad čak i druge osobne podatke) bez da su o tome prethodno obavijestili KvadratPlus odnosno budućeg registriranog korisnika, i to zato što su zadovoljni uslugom kvadratplus.hr ili ih prijavljuju, primjerice, na nagradni natječaj. KvadratPlus takve osobne podatke ne koristi niti obrađuje ako se taj osobni podatak ne povezuje s osobnim podatkom registriranog korisnika. KvadratPlus zadržava pravo da uslijed tehničkih poteškoća ne budu odaslani newsletteri, administrativne obavijesti, obavijest o prijavi na newsletter i ostale poruke. Slijedom navedenog, ako primite obavijest o kojoj smo prethodno govorili ili newsletter bez da ste se registrirali na kvadratplus.hr internet stranici, imate mogućnost odjaviti se s web mjesta kvadratplus.hr ili se odjaviti sa liste korisnika koji primaju newsletter. Imate mogućnost taj slučaj i prijaviti na email adresu iz zaglavlja ovih Uvjeta radi efikasnije provedbe vaših zahtjeva i potrebnog drugog postupanja.

Maloljetnici mlađi od 14 godina ne smiju koristiti kvadratplus.hr web site. KvadratPlus ne prikuplja i ne zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 14 godina te stoga ni jedan dio ovog web mjesta nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14 godina.